Press clipping:

Macedonia:

07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
07.06.2018. – Прв Донаторски кружок во организација на „Конект“
11.05.2018. – Маргинализираните заедници во Македонија – жртви на стереотипите и нетолеранцијата
09.05.2018. – Граѓанските организации се значајна поддршка на институциите во креирањето политики за правно зајакнување на маргинализираните заедници
09.05.2018. – Граѓанските организации се значајна поддршка на институциите во креирањето политики за правно зајакнување на маргинализираните заедници
09.05.2018. – Граѓанските организации се значајна поддршка на институциите во креирањето политики за правно зајакнување на маргинализираните заедници
30.04.2018. – Маргини: Државните институции да преземат итни мерки за прекин на дискриминаторската практика кон луѓето што употребуваат дроги
10.04.2018. – Македонија далеку од светските трендови во борбата против дрогата
30.03.2018. – Скопје болиш_ Боси, полуголи со ќеси полни со лепак _ skopjeinfo.mk
25.03.2018. – [Став] Мал чекор за нас, голем чекор за младите
24.03.2018. – Мал чекор за нас, голем чекор за младите
20.03.2018. – Владина седница за младинските политики _ Сител Телевизија
20.03.2018. – Владина седница за младинските политики – А1он
20.03.2018. – Денеска тематска владина седница за младинските политики _ Либертас
20.03.2018. – Младинските политики на владина седница
20.03.2018. – Владина седница за младинските политики _ 24 ВЕСТИ
20.03.2018. – МРТ
20.03.2018. – Тематска седница посветена на младински политики
20.03.2018. – Раздвижено во Владата – во секој момент се очекува обраќање на премиерот Зоран Заев – Centar.mk
20.03.2018 – Владина седница за младинските политики – Канал 5
20.03.2018. – Заев: Владата ги потврди заложбите за креирање модерно општество во кое младите имаат суштинска улога 
20.03.2018. – Младинските политики на владина седница – МАКФАКС
20.03.2018. – (ВИДЕО) ВО ЖИВО: Прес-конференција по тематската владина седница за младински политики
20.03.2018. –Владата со 16,5 милиони евра ќе го стимулира вработувањето на младите во 2018 година – 10без10
20.03.2018. – Живо: Зоран Заев по тематската владина седница за младински политики
20.03.2019. – https://a1on.mk/archives/868786
20.03.2018. – Владата најави повеќе пари за мерки за младите
20.03.2018. – Младинските политики на владина седница
20.03.2018. – Национален младински совет на Македонија – Младинските политики во центарот на вниманието на Владата
20.03.2018. – „Владата ги поддржува младинските политики“
20.03.2018. – Седница на Владата за младинските политики _ Република Online
20.03.2018. – Владата ќе потроши десетици милиони евра за програми за младите
20.03.2018. – Одлуките за младите создаваат клима за активно учество, напредок и развој во сите сфери на општествениот живот
20.03.2018. – Нова ТВ _ Владина седница посветена на младинските прашањаНова ТВ
20.03.2018. – Младинските политики на владина седница
20.03.2018.- Владина седница за младинските политики – Kurir.mk
20.03.2018. – (Во живо) Прес-конференција на премиерот Зоран Заев
20.03.2018. – Владата на цела седница ќе им се посвети на младите
20.03.2018. – Младинските политики на владина седница _ Вечер
19.03.2018. – Утрешната тематска седница на Владата целосно посветена на младинските политики – А1он
19.03.2018. – Утрешната 59-та тематска седница на Владата е целосно посветена на младинските политики – IPortal
19.03.2018. – Утре тематска владина седница посветена на младинските политики _ Meta.mk
18.03.2018. – Владина седница за младинските политики – CivilMedia
28.02.2018. – Филипче потпиша договори со граѓански организации за активности за превенција од ХИВ
28.02.2018. – Филипче потпиша договори со граѓански организации за активности за превенција од ХИВ
28.02.2018. – Филипче потпиша договори со граѓански организации за активности за превенција од ХИВ
28.02.2018. – Филипче потпиша договори со граѓански организации за активности за превенција од ХИВ
26.02.2018. – Филипче: Владата ќе ги финансира превентивните програми за ХИВ и туберколоза
26.02.2018.-  МАКЕДОНИЈА КАКО ЛИДЕР ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ХИВ И СИДА ВО МАЈ ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА БОРДОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ФОНД
26.02.2018. – Филипче: Владата целосно го презема финансирањето на превентивните програми за ХИВ и туберкулоза
26.02.2018. – Филипче: Владата ќе ги финансира превентивните програми за ХИВ и туберколоза
23.02.2018. – Консултативни средби за подобрување и спроведување на младинските политики – Канал 5
14.02.2018. – Амнестијата пушти на слобода затвореници без терапија, постои голем ризик _ Press24
14.02.2018. – How Macedonia’s Bureaucracy Is Failing Young People
14.02.2018. – Нова ТВ _ ХОПС_ Законот за амнестија остава затвореници зависници без терапијаНова ТВ
12.02.2018. – Амнестијата на улица пушти зависници без соодветна терапија
02.02.2018. – Девојка пронајдена предозирана во тоалет на трговски, можела ли да се избегне трагедијата?
21.01.2018. – Деца наркомани заборавени од институциите _ TV21 _ Macedonia
17.01.2018. – Децата-зависници од дрога умираат по улиците, а Македонија нема ни протокол како да ги лекува _ МКД.мк
05.01.2018. – Која мајка сака да си го гледа детето како ѝ умира од дрога (ФОТО+АУДИО)
31.12-2017. – Новогодишни пакетчиња од Град Скопје, за децата кои го посетуваат дневниот центар на ХОПС _ hops.org.mk
13.12.2017. – Ноќен живот, дроги и намалување на штети – Панел дискусија – 12 DEC 2017
11.12.2017. – Ноќен живот, дроги и намалување на штети – Панел дискусија
11.12.2017. – Ноќен живот, дроги и намалување на штети ⋆ Reborn
09.12.2017. – Ноќен живот, дроги и намалување на штети – дискусија во Јавна соба
06.11.-11.11.2017. – Национална обука за работа со деца и млади кои употребуваат психоактивни супстанции _ hops.org.mk
25.10.2017. – Институциите во регионот немаат соодветни податоци за младите во ризик _ Либертас
19.10.2017. – Во Скопје се одржа обука за работа со деца и млади во социјален ризик – 1-ва Скопска – МТМ Телевизија
18.10.2017. – Институциите во регионот немаат адекватни податоци за младите во ризик – А1он
18.10.2017. – Обука за работа со деца и млади во социјален ризик _ Либертас
18.10.2017. – Обука за работа со деца и млади во социјален ризик _ Слободен печат
18.10.2017. – Обука за работа со деца и млади во социјален ризик – А1он
18.10.2017. – КАНАЛ 5 – Телевизија
18.10.2017. – МРТ
18.10.2017. – Возрасната граница на деца корисници на дроги сè помала, а решение нема
18.10.2017. – Институциите во регионот немаат адекватни податоци за младите во ризик _ Сител Телевизија
18.10.2017. – МИА
15.10.-18.10.2017. – International training on “Standards and Guides in Work with Youth at Risk of Social Exclusion” – ARYSEN
06.10.2017. – Цековски_ Најмладото дете кое користи дрога по пат на инјектирање има само 8 години – Мама365
02.10.2017 .- Формирано Национално координативно тело за деца кои употребуваат дроги – А1он
02.10.2017. – Формирано Национално координативно тело за деца кои употребуваат дроги – се чека на Министерството за здравство
02.10.2017. – Формирано Национално координативно тело за деца кои употребуваат дроги _ hops.org.mk
22.09.2017. – Уште една тажна приказна okno.mk
22.09.2017. – Уште една тажна приказна _ Либертас
22.09.2017. – Уште една тажна приказна – IPortal
28.07.2017. – Институциите ги отфрлаат малолетните корисници на дрога додека протоколот за нивно лекување чека „политичка волја“
21.04.2017. – Хуманитарна аукција на уметнички дела за деца со Хопс _ Република Online
18.04.2017. – Собрани 295.692 денари за Центарот за ресоцијализација и рехабилитација во ХОПС – vesti.mk
14.04.2017. – „Мрдни со прст“ и ХОПС заедно со Сашко Коцев собраа 295.692 денари _ МКД.мк
13.04.2017. – Хуманитарна аукција за децата од Дневниот центар на ХОПС – А1он
13.04.2017. – Хуманитарна аукција за децата од Дневниот центар на ХОПС _ Либертас 13.04.2017 – Хуманитарна аукција за децата од Дневниот центар на ХОПС _ Денешен весник
13.04.2017. – Хуманитарна аукција за децата од Дневниот центар на ХОПС _ Сител Телевизија
13.04.2017. – Хуманитарна аукција со Сашко Коцев, Цако и Гоце САФ _ skopjeinfo.mk
13.04.2017. – МИА
13.04.2017. – IDIVIDI_ Мрдни со Прст и ХОПС организираа хуманитарна аукција за дечињата
13.04.2017. – ХОПС и Мрдни со прст заедно со Сашко Коцев организираа успешна хуманитарна аукција за дечиња од ХОПС _ Слободен печат
12.04.2017. – Нова ТВ _ Успешна аукциска вечер за децата на поранешни корисници на дрогаНова ТВ
12.04.2017. – ЕКИПА.МК донираше за помош на дечињата од ХОПС – Екипа
12.04.2017. – ДоказМ.мк – Заеви во хуманитарна акција _ Ниту едно дете не смее да биде заборавено!
11.04.2017. – Хуманитарна аукција со Сашко Коцев, Цако и Гоце САФ _ skopjeinfo.mk
11.04.2017. – МрдниСоПрст
11.04.2017. – Аукција за дечињата од ХОПС – 11 APR 2017
11.04.2017. – Хуманитарна аукциска вечер со Сашко Коцев во Јавна соба за дечињата во ХОПС – Емагазин
11.04.2017.- Граѓанската иницијатива „Мрдни со прст“ заедно со ХОПС организираат хуманитарен настан _ МКД.мк
11.04.2017. – Хуманитарна аукциска вечер за децата од дневниот центар на ХОПС утре во Јавна соба _ МКД.мк
11.04.2017. – Хуманитарна аукција „Мрдни со прст“ _ Press24
11.04.2017. – Хуманитарна аукција „Мрдни со прст“ _ Вечер
11.04.2017. – Хуманитарна аукција „Мрдни со прст“  Сител Телевизија
10.04.2017. – Аукција на ХОПС за деца на родители корисници на дроги и сексуални работници
10.04.2017. – Нова ТВ _ Успешна аукциска вечер за децата на поранешни корисници на дрогаНова ТВ
10.04.2017. – Сашко Коцев, Цако и Гоце САФ не покануваат да мрдаме со прст на хуманитарна аукциска вечер _ skopjeinfo.mk
10.04.2017. – Нова ТВ _ Хуманитарна аукциска вечер за децата чии родители употребувале дрогиНова ТВ
27.03.2017. – „Забавувај се безбедно“ – документарец и дискусија за намалување на штета од употреба на дроги Започна Меѓународна обука за работа со деца и млади во социјален ризик   _ hops.org.mk
28.01.2017. – Родителите да не се срамат да побараат помош за децата зависници од дрога _ Кумановски Муабети
23.02.2017. –  http://samoprasaj.mk/1prasaj/282-kade-se-lekuvaat- maloletni-zavisnici-od-droga
Наскоро проекција на кратки филмчиња како и дискусија за намалување на штети од дроги со Еди Еинбиндер _ hops.org.mk
КАНАЛ 5 – Телевизија
Мрдни со Прст и ХОПС заедно со Сашко Коцев и голем број на македонски уметници организираа успешна хуманитарна аукција за дечиња _ Hybread
23.12.2016. – Никој не знае како деца наоѓаат дрога _ Либертас
22.12.2016. – НИКОЈ НЕ ЗНАЕ КАКО ДЕЦА НАОЃААТ ДРОГА – Сакам Да Кажам – СДК
20.12.2016. – ДЕЦАТА ЗАВИСНИЦИ ОД ДРОГИ МОРА ДА ПОРАСНАТ ЗА ДА СЕ ЛЕКУВААТ – Сакам Да Кажам –  СДК
14.07.2016. – [Став] И јас имам право на третман и хуман однос – Radio Mof
26.06.2016. – ХОПС-76 деца употребуваат дрога – ALSAT-M
08.04.2016. – Невладините до политички партии_ Инвестирајте во здравјето на ранливите и маргинализирани заедници _ Либертас
08.04.2016. – Политичките партии и граѓанскиот сектор обединети за реформирање на здравството – Плус Инфо17.01.2016. – Градот Скопје е најубавиот град _ Вечер – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација15.01.2016. – Новогодишни пакетчиња за децата од Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација _ skopjeinfo.mk
15.01.2016. – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација _ Press24
15.01.2016. – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација _ Maxim
15.01.2016. – Официјален портал на Град Скопје – Дома – Град Скопје – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација
15.01.2016. – Град Скопје им подари пакетчиња на децата од дневниот Центар за рехабилитација и ресоцијализација – NetPress
15.01.2016. – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација _ Сител Телевизија
15.01.2016. – Град Скопје им подари пакетчиња на децата од дневниот Центар за рехабилитација и ресоцијализација – Точка
15.01.2016. – КАНАЛ 5 – Телевизија – Пакетчиња за децата што го посетуваат Дневниот центар за рехабилитација и ресоцијализација

Montenegro:

         05.06 – 08-06.2018 – Organizovan internacionalni trening o socijalnoj inkluziji mladih u riziku
        Round table “Standards in working with children and young people who leave institutional accommodation”
20.03.2018 – Razviti jasne procedure o pružanju podrške mladima koji napuštaju sistem socijalnog staranja – http://juventas.co.me/me/media-press
20.03.2018 – Analitika-Razviti jasne procedure o pružanju podrške mladima koji napuštaju sistem socijalnog staranja
20.03.2018 – CdM-Razviti procedure podrške za mlade koji napuštaju sistem socijalnog staranja
20.03.2018 – Dan online – Drustvo_ – 2018-03-22
20.03.2018 – Fos Media – Jasnije procedure za mlade koji napuštaju sistem socijalnog staranja
20.03.2018 – Portal Crna Gora-Razviti procedure podrške za mlade koji napuštaju sistem socijalnog staranja
20.03.2018 – RTCG – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Kad napuste dom prepušteni sami sebi
The National Training “Standards and Guides in Working with Risk Young People”, under the project “Empowering Youth at Risk of Social Exclusion”:
04.07.2017RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Unaprijediti socijalne usluge i intervencije
04.12.2017 – Unaprijediti socijalne usluge i intervencije za smanjenje nezaposlenosti mladih u Crnoj Gori – Vijesti.me
04.12.2017 –Unaprijediti socijalne usluge u cilju bolje zaposlenosti mladih _ FOS Media
04.12.2017 – Unaprijediti socijalne usluge i intervencije _ Portal Crna Gora
Publications on youth portals at risk of social exclusion, study “The position of young people at risk of social exclusion”:
24.09.2017 – Juventas_ Djeci i mladima koji žive na ulici nijesu zaštićena osnovna ljudska prava – Vijesti.me
24.09.2017 – Dan online – Drustvo_ Djeci prosjacima ugrožena prava – 2017-09-25
24.09.2017 – Djeca ulice nijesu dovoljno zaštićena – CdM
24.09.2017 – Djeca ulice nijesu dovoljno zaštićena _ Портал Црна Гора
Children’s problems that live or stay on the street:
08.10.2017 – Juventas Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici – CdM
08.10.2017 – Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici FOS Media
08.10.2017 – Juventas_ Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici – Mladi Berana
08.10.2017 – Juventas_ Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici Portal Crna Gora
08.10.2017 – Vujović_ Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici – Vijesti.me
09.10.2017 – Juventas_ Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici – Mladi Berana
25.09.2017 – Juventas_ Djeca ulice nijesu dovoljno zaštićena – Mladi Niksica
25.09. 2017 –Dan online – Drustvo_ – 2017-09-26
24.09.2017 – Vujović Djeca ulice nijesu dovoljno zaštićena Društvo
24.09.2017 – Iz Juventasa upozoravaju_ Djeca na ulici nijesu dovoljno zaštićena _ FOS Media
24.09.2017 – Juventas_ Djeci i mladima koji žive na ulici nijesu zaštićena osnovna ljudska prava – Vijesti.me
30.09.2017 – Baza podataka djece koja borave na ulicama rješavaju problem – Vijesti.me
Announcements on portals on social exclusion of Roma on April 8, World Roma Day:
08.04.2017 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Romi i dalje socijalno isključeni
08.04.2017 – Romi u Crnoj Gori i dalje socijalno isključeni – CdM
08.04.2017 – Zabrinjavajuće_ Trećina mladih Roma nepismena! __ Društvo
08.04.2017 – Dan online – Drustvo_ – 2017-04-09
08.04.2017 – Romi u Crnoj Gori i dalje socijalno isključeni _ Portal Crna Gora
 Articles from round table:
20-12-2016 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Neophodni servisi za osnaživanje mladih
21-12-2016 – Dan online – Drustvo_ Mladima fale servisi
20-12-2016 – NVO Juventas_ Za mlade u riziku nedostaju potrebni servisi
20-12-2016 – Vujović_ U CG mnogi žive u siromaštvu, u pravu smo svi jednaki, u praksi razlike sve izraženije – Vijest
20.12.2016 – Kolektiv.me – NVO Juventas_ Za mlade u riziku nedostaju potrebni servisi
Articles on children and young people who use drugs:
10.11.2017 – Potrebno izraditi standarde u oblasti prevencije narkomanije na lokalnom nivou – Volim Podgoricu
29.09.2017 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Sakupili 5,4 hiljada odbačenih igala
29.09.2017 – NVO Juventas_ Tokom tri akcije sakupljeno 5,4 hiljade odbačenih igala – IN4S
24.07.2017 – PODGORICA_ Ljekari u nezboru dok heroinski zavisnici trpe – Volim Podgoricu
26.06.2017 – CG_ 42,7 odsto mladih probalo marihuanu, 92 odsto alkohol
25.06.2017 – Hitno riješiti problem bolesti zavisnosti od droga  Analitika – Informativni Portal
25.06.2017 – Juventas i 4 Life traže hitno rješavanje problema bolesti zavisnosti – Vijesti.me
06.06.2017 – Juventas_ Sakupljeno 3.600 odbačenih igala i špriceva __ Društvo, AntenaM
06.06.2017 – Sakupili blizu 3,6 hiljada igala i špriceva _ FOS Media
06.06.2017 – NVO Juventas_ Na šest lokacija sakupili 3,6 hiljada odbačenih igala i špriceva _ Analitika – Informativni Portal
06.06.2017 – Podgorica_ Sakupljeno oko 3,6 hiljada igala i špriceva – CdM
06.06.2017 – http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/172530/ukinuti-liste-cekanja-za-opijatske-zavisnike.html
06.06.2017 – Aktivisti Juventasa sakupili blizu 3,6 HILJADA odbačenih IGALA i ŠPRICEVA!– Kolektiv.me
15.02.2017 – 4Life, Juventas i CAZAS_ Primarna prevencija u Crnoj Gori na niskom nivou – Vijesti.me
05-01-2016 – Juventas_ Osigurajte adekvatan tretman zavisnicima – CdM
05-01-2016 – NVO Juventas_ _Osigurajte adekvatan tretman osobama koje su zavisne od psihoaktivnih supstanci_
22-12-2016 – Hitno unaprijediti sprovođenje supsititucione terapije za osobe koje koriste drogu

22-12-2016 – Juventas_ Unaprijediti sprovođenje supstitucione terapije
26-07-2016 – Juventas_ Nema zvaničnih podataka o broju oboljelih od Hepatitisa C
26-07-2016 – Nema zvaničnih podataka o broju oboljelih od Hepatitisa C __
29-12-2016 – NVO Juventas_ Obezbijediti adekvatnije liječenje mladih zavisnika od narkotika – CdM
26-07-2016 – Nema zvaničnih podataka o broju oboljelih od Hepatitisa C _ Analitika – Informativni Portal

05-01-2016 – Juventas_ Osigurajte adekvatan tretman zavisnicima _ Analitika – Informativni Portal
12-04-2016 – Juventas_ Obezbijediti adekvatnije liječenje mladih zavisnika _ Analitika – Informativni Portal
24-02-2016 – Na dječijem igralištu 50 igala i špriceva _ Analitika – Informativni Portal
22-12-2016 – Juventas_ Mora se obezbijediti dovoljna količina buprenofina _ Analitika – Informativni Portal
Articles on young people in conflict with the law:
24.08.2017 – Juventas zatvorenicama u ZIKSu obezbijedila šivaće mašine _ Kodex.ME
24.08.2017 – Zatvorenice u Spužu dobile šivaće mašine, platna i alat za šivenje – Volim Podgoricu
24.08.2017 – Donacija ZIKS-u u cilju bolje integracije zatvorenica u društvo _ Analitika – Informativni Portal
25.08.2017 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Donacija za bolje integracije zatvorenica
16.05.2017 – Vujović_ ZIKS nema specijalnu bolnicu, u bolnici u Dobroti nema doviljno kreveta – Vijesti.me
25.03.2017 – Dan online – Povodi_ Petina zatvorenika ima hepatitis C – 2017-03-25
26-11-2016 – Juventas_ Neadekvatan tretman osuđenika uzrok recidivizma – CdM 
26-11-2016 – Juventas_ Neadekvatan tretman osuđenika uzrok recidivizma _ Analitika – Informativni Portal 
26-11-2016 – Neadekvatan tretman osuđenika uzrok visoke stope recidivizma __ Juventas traži hitno otvaranje Specijalne zatvorske bolnice – Vijesti
09-10- 2016 – Juventas_ Zavisnicima u zatvoru hitno potrebna bolnica _ Analitika – Informativni Portal 
09-10-2016 – Juventas_ Zatvorenicima je hitno potrebna Specijalna bolnica – CdM 
09-08-2016 – Prva osoba zavisna od droga smještena besplatno na Kakaricku goru _ Analitika – Informativni Portal 
03-08-2016 – Juventas _ Hitno otvoriti Specijalnu zatvorsku bolnicu _ Analitika – Informativni Portal
03-08-2016 – Juventas traži hitno otvaranje Specijalne zatvorske bolnice – CdM
03-08-2016 – Juventas_ Hitno otvoriti Specijalnu zatvorsku bolnicu 
       Articles from Juventas site
04.-06.12.2017 – VIDEO_ Unaprijediti socijalne usluge u cilju bolje zaposlenosti mladih
15. -18.10.2017 – Počeo je internacionalni trening na temu _Standardi i vodiči u radu sa mladima koji su u riziku od socijalnog isključivanja_
12.10.2017 – VIDEO_ Djeca koja su zatečena u prosjačenju da budu prioritet Ministarstva
12.10.2017 – Država nema pravo da ignoriše probleme djece na ulici
25.09.2017 – Djeci i mladima koji žive na ulici nijesu zaštićena osnovna ljudska prava
29.09.2017 – Tokom tri akcije sakupili 5,4 hiljade odbačenih igala
24.08.2017 – Donacija ZIKS-u u cilju bolje integracije zatvorenica u društvo
10.07.2017 – PREDSTAVLJANJE IZVJEŠTAJA IZ SJENKE KOMITETU UJEDINJENIH NACIJA ZA ZABRANU DISKRIMINACIJE ŽENA (CEDAW)
06.06.2017 – Aktivisti Juventasa sakupili blizu 3,6 hiljada odbačenih igala i špriceva
26.04.2017 – Vujović_ Važno vidjeti koje su potrebe mladih u cilju njihove veće zapošljivosti
18.04.2017 – Dopune Zakona o igrama na sreću dovele bi bi do gašenja servisa za građane
07.04.2017 – Romi u Crnoj Gori i dalje su socijalno isključeni
16.02.2017 – Lokalne samouprave da donesu odluke koje će kornisnicima droga omogućiti besplatan tretman u JU Kakaricka gora
Empowering young people at risk of social exclusion – Announcement of the project, (first training of the network of organizations):
28.05.2016 –  Projekat _Osnaživanje mladih koji su u riziku_ doprinijeće boljem položaju te populacije – Vijesti.me
28.05.2016 – Projekat “Osnaživanje mladih u riziku od socijalne isključenosti” će doprinijeti mladima koji su u riziku – Kolektiv.me
28.05.2016 – _Osnaživanje mladih u riziku_ za bolji položaj te populacije – CdM
28.05.2016 – Dan online – Drustvo_ Drogiraju se i djeca od 14 godina 
28.05.2016 – Drogiraju se i djeca od 14 godina _ Portal Crna Gora
Young Roma:
08.04.2017 – Dan online – Drustvo_ Nepismen svaki treći Rom – 2017-04-08
07.04.2017 – Romi u Crnoj Gori i dalje socijalno isključeni – CdM
07.04.2017 – Romi u Crnoj Gori i dalje socijalno isključeni _ Portal Crna Gora
07.04.2017 – Juventas_ Romi u Crnoj Gori i dalje socijalno isključeni _ FOS Media
07.04.2017 – Zabrinjavajuće_ Trećina mladih Roma nepismena!
07.04.2017 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis  Društvo Romi i dalje socijalno isključeni
07.04.2017 – Juventas_ _Romi u Crnoj Gori su i dalje socijalno isključeni
18-05-2016 – Juventas osudio napad na mladog Roma _ Analitika – Informativni Portal
18-05-2016 – Juventas_ Najoštrije osuđujemo rasistički napad na mladog Roma – CdM
18-05-2016 – NVO Juventas_ Slučajevi nasilja nad Romima moraju biti oštro sankcionisani
25-05-2016 – Juventas_ Državne službe da aktivno informišu RAE populaciju o pravima – CdM
Youth:
04.12.2017 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Unaprijediti socijalne usluge i intervencije
04.12.2017 – Unaprijediti socijalne usluge i intervencije za smanjenje nezaposlenosti mladih u Crnoj Gori – Vijesti.me
04.12.2017 – Unaprijediti socijalne usluge u cilju bolje zaposlenosti mladih _ Kodex.ME
17.01.2017 – Ugrožena deca bez roditeljskog staranja – Izazov
11-08-2016 Juventas poručio_ Mediji da pruže više prostora mladima – CdM

11-08-2016 – Juventas_ Mladi ne žele lake teme kojima se bombarduju
11-08-2016 – Juventas_ Mladi treba da budu značajnije zastupljeni u medijskim sadržajima
20-05-2016 – Juventas_ Unaprijediti prevenciju vršnačkog nasilja u školskom okruženju
20-05-2016 – Juventas_ Unaprijediti prevenciju vršnjačkog nasilja u školskom okruženju – CdM
Founding conference:
28-05-2016 Dan online – Drustvo_ Drogiraju se i djeca od 14 godina – 2016-05-29
28-05-2016 – RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis __ Društvo __ Bore se za bolji položaj mladih
28-05-2016 – Projekat _Osnaživanje mladih koji su u riziku_ doprinijeće boljem položaju te populacije – Vijesti
28-05-2016 – Osnaživanje mladih u riziku_ za bolji položaj te populacije – CdM
27-05-2016 – VIDEO_ Projekat će doprinijeti osnaživanju mladih koji su u riziku